Thursday, 9 February 2012

urmmmm....


Salam 1 Malaysia....

lma rasanya xbka blog ne.....gue ne bkn la urg yg suka sgt on9..klu ada mood, adalah 2 bka tp law dah bka 2, smpi xingat dunia lg.....urmmm....

2011 punyerrr criterrr la....

Salam 1 Malaysia......

Sudah terlalu lama rasanya x d hupdate blogku ini.....bukan xsuka menaip d laptopku yg baru ini (chewwwahhh!!!!!!!!!) tapi sejak kebelakangan ini banyak komitmen perlu diutamakan...ehehehh....

Tahun 2011, meninggalkan banyak memori yang tak mungkin dapat dilupakan... Tahun ini juga telah menguji kesabaran gue sebagai graduan universiti... Kerja pun sekadar untuk cari makan jak tapi tuk simpanan langsung tiada malah belanja harian pun ditajak PaMa...uhuuuu.... Memang sadis la tahun 2011 ne... 

Pa2 pun, setelah menunggu beberapa lama adalah juga dapat offer p interview ngan 1 tempat ne tapi dorang offer tuk ikut kursus delama 2 bulan jak dengan elaun RM500 jer...hikhikhik... Syukurlah nak dapat gak duit kan... cukup la 2 cz tmpt tinggal pun free, makan minum lagi la free ooo....


Tiba la masa yang dinanti2kan juga...13 Nov tarikh keramat  bermulanya pendaftaran...  
WELCOME GEMS BPS 05!!!!

Kursus GEMS (Graduate Employability Management Scheme) ne semuanya kena speak fully in ENGLISH ya!!! So, ok jugak la bagi gue ne yg tgh cuba tuk improve english yang entah2 ne...E2 la cabaran yang gue hadapi sepanjang ikut kursus ne... Secara keseluruhannya, kursus ini pada pendapat gue, banyak changing my life....  Kira ikut kursus ni x sia2 juga la gue ikut,,,  Kursus ini bertujuan untuk mempersiapkan graduan2 semua ke alam pekerjaan yang sebenar. Kursus ini mengajar soft-skill yang mungkin tidak di ajar di tempat lain. 

So, itulah serba sedikit ttg kursus yang gue pg... Kursus ne start 13 Nov 2011 until 06 Jan 2012.. Kursus ni mmg memenatkan. Setiap hari mmg full ngan aktiviti. Dari awal pagi sampai lewat malam uhuuuu..... Tapi kan. yg pling best time ikut kursus ne kan, walaupun penat seharian tapi semua aktiviti dia tidak la juga membosankan... Rasa cm keadaan dia time study doluu2... 

GEMS ne memang BEEEESSSSST sangat2... xtaw cm mn nk ckp la...ahahhah...
Len kali sambung g ya....

Bubbbyeeee.....